Više od liderstva

RUGIP se priključio programu „Više od liderstva“ – podrška realizaciji projekta „Registracija nepokretnosti“

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (Uprava) se priključila programu Svjetske banke „Više od liderstva“ u cilju formiranja timova sastavljenih od stručnjaka za pitanja zemljišne administracije, socijalna i rodna pitanja.

Reforma će se raditi u formi pilot projekta, pod nazivom: „Registrovana imovina – Korak naprijed ka ekonomskom osnaživanju žena i ugroženih grupa“.

Reformski tim prošao je edukaciju od strane Svjetske banke, na radionici održanoj u Bečićima, Crna Gora u junu 2013., kako bi se strateški mogao suočiti sa promjenjivim izazovima koji donosi proces reforme. Tim vodi Uprava, čiji su članovi predstavnici Centra za pružanje besplatne pravne pomoć Republike Srpske, Gender centra – Centra za jednakost i ravnopravnost polova Republike Srpske i Savez nacionalnih manjina Republike Srpske.

Proces reforme ima karakter pilot programa sa kojim će biti obuhvaćen obrazovni program, informativne kamapanje, program besplatne pravne pomoći, terenska istraživanja, kao i dr., a sve radi uspješnije realizacije projekta „Registracija nepokretnosti“, čiji je glavni cilj uspostava jedinstvene evidencije nepokretnosti u Republici Srpskoj.

TOP